Om oss

Vi på Skogsgläntans förskola har en hälso- och miljöprofil där vi lär barnen att ha ett levnadssätt som främjar hållbar utveckling. Miljöarbete är något kul och lustfyllt hos oss.

Vi är den lilla förskolan som ligger i norra delen av Laröd alldeles intill skogen. Vi är en förskola med två avdelningar: Humlan som är en småbarnsavdelning med barn från 1-3 år, cirka 14 barn och Nyckelpigan som är en syskonavdelning för barn 3-6 år, cirka 20-23 barn.

Miljöprofil

Vi har en stor härlig utegård med många möjligheter till lek och lärande, vi har även ett trädgårdsland där barnen har möjlighet att så och skörda och äta av läckerheterna. Vår förskola har en miljöprofil och är Grön Flagg-certifierade genom ”Håll Sverige Rent”. För oss är det viktigt att barnen lär sig ett levnadssätt som främjar en hållbar utveckling.

Vi är mycket ute med våra barn och vi har personal som är utbildade i utomhuspedagogik. Vi ger barnen upplevelser i utemiljön och naturen och vi erbjuder ett variationsrikt lärande. Allt från att laga mat till matematik i skogen. Sinnesstimulansen utomhus är stark för barnen och de får en massa spännande upplevelser varje dag.

Eget kök

Vi har ett kök med egen kock som lagar all vår mat från grunden och bakar allt vårt bröd. Marie har har goda kunskaper i sund och nyttig mat för barn och vi har även en del råvaror som är ekologiska. Vi har tillsammans med barnen gett ut en egen kokbok. Läs mer om vårt kök.